George Russell verwacht dat de derde plaats in de Franse Grand Prix het hoogst haalbare is omdat Max Verstappen en Charles Leclerc op dit moment ‘een stapje verder dan de rest’ zijn.

Mercedes hoopte na een aantal sterkere weekenden ook in Frankrijk weer de snelheid te hebben om mogelijk voor de poleposition te gaan. Dat bleek echter een grote stap te ver: Lewis Hamilton noteerde de vierde tijd, maar kwam negen tienden tekort op Charles Leclerc. George Russell kwam niet verder dan de zesde tijd en moest Lando Norris voor zich dulden.

Russell hoopt dat hij in de race weer wat plaatsen kan goedmaken en verwacht dat hij een goede kans maakt tegen Sergio Pérez en Carlos Sainz – die achteraan moet starten – maar meer dan de derde plek zal er niet inzitten.

Lees ook: Hamilton knijpt handen nog dicht met acht tienden achterstand: ‘Gat is gewoon zo groot…’

“De snelheid in de lange run was relatief competitief, we zouden een kans moeten maken tegen Checo (Pérez, red.)”, denkt Russell. “En als Carlos er bij had gestaan, dan hadden we ook tegen hem waarschijnlijk een kans gemaakt. Maar Max (Verstappen, red.) en Charles (Leclerc, red.) zijn op dit moment een stapje verder dan de rest”, geeft hij toe, waarmee hij een zege of tweede plek uitsluit.

De kwalificatie verliep dus niet zoals gehoopt voor Mercedes, maar Russell verwacht veel van de race. “Er heerst zeker wat optimisme omdat we het gevoel hebben dat we de juiste kant opgaan en we denken dat we goede vooruitgang zullen boeken”, stelt de Brit. “Ik verwacht dat we in de race een snellere auto zullen hebben dan we dit seizoen gemiddeld hebben gehad. Hopelijk hebben we dan een compleet ander gevoel en verhaal dan nu”, aldus Russell.