George Russell is er zeker van dat Williams de auto voor het seizoen van 2020 op tijd af zal hebben. De Brit is er zo zeker van, dat hij daar zijn huis om durft te verwedden: ”Eigenlijk heb ik zelf geen huis, maar ik durf het huis van mijn ouders er wel om te verwedden!”

Williams miste dit jaar de start van de wintertestdagen in Barcelona omdat de auto niet op tijd klaar was. Het team kon pas na drie dagen in actie komen. Russell is er zeker van dat dit volgend jaar niet nog eens gebeurt. ”Ik ben er honderd procent zeker van dat we volgend jaar niet dezelfde fouten zullen maken als dit jaar”, zegt Russell tegen Racefans.net. ”Ik durf er mijn huis om te verwedden dat we een auto hebben voor de eerste dag van de wintertestdagen”, aldus de Brit.

Russel voegt grappend toe: ”Ik heb zelf eigenlijk geen huis, maar ik durf het huis van mijn ouders er wel om te verwedden!” Hij is ervan overtuigd dat, ondanks de dramatische resultaten van dit jaar, Williams volgend jaar beter zal zijn. ”We zitten momenteel op het juiste pad. Natuurlijk is het makkelijker om te verbeteren als je op een lager niveau begint. Maar het lijkt erop dat we goed bezig zijn”, aldus Russell.

Lees ook: Williams-sponsor Orlen wil opheldering over uitvalbeurt Kubica in Rusland

Omdat Williams steeds achteraan rijdt, kan het team volgens de 21-jarige Russell juist agressiever experimenteren met de setup van de auto. ”We hebben dit jaar de gelegenheid gekregen om de setups te verkennen. Meer extreme setups, hoe we de banden moeten voorbereiden en dat soort dingen. Als je in het middenveld rijdt zal je waarschijnlijk terughoudender zijn met het proberen van iets drastisch. Wij weten waar we zullen staan en dat geeft ons de mogelijkheid om te leren van de setups en de best mogelijke auto te bouwen met wat we hebben”, aldus Russell.