Twee McLarens in de top 10 na de kwalificatie. Voor de laatste keer dat dat gebeurde, moeten we terug naar Maleisië 2017. Toen waren het Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso, nu zijn het Carlos Sainz en rookie Lando Norris. “We hadden het in Australië eigenlijk al kunnen doen als ik niet was opgehouden maar we kunnen trots zijn”, stelde een tevreden Sainz die als zevende eindigde. 

De volledige top van McLaren is in Bahrein aanwezig dit weekend, inclusief test-coureur Fernando Alonso. Sainz en Norris hadden geen bijna geen beter moment kunnen kiezen om zich knap in de top 10 van het veld te nestelen. En de verschillen met de drie topteams waren niet heel groot. “We staan binnen een seconde van Ferrari, we verslaan één Red Bull en waren bijna sneller dan de andere”, zegt Sainz.

“Dat is een stap in de goede richting, daar moet iedereen ontzettend trots op zijn. Het is nog te vroeg om te zeggen of we regelmatig om een plek in de top 10 gaan vechten, we moeten nog naar verschillende type banen zoals Baku en China. Daarna weten we weer.”

(Tekst gaat verder onder foto)

Foto: LAT Images)

‘Ik word alweer slechter!’
Rookie Norris herhaalde zijn kunstje van Australië, de Britse tiener kwalificeerde zich in Melbourne als achtste. Vandaag moest hij zich tevreden stellen met een tiende stek. “Van 8 naar 10, ik word alweer slechter”, grapt hij laconiek. “Ik maakte in Q3 een aantal foutjes, daardoor werd ik tiende. Daar ben ik dan niet tevreden over maar Q3 opzich is een goed resultaat”, zegt Norris die met zijn ervaring van 1 race alweer met meer vertrouwen aan de start verschijnt. “Ik weet nu beter hoe alles werkt, het wordt vast leuker dan in Australië. Hier kun je inhalen, maar het is wel een tricky race.”

Zijn teamgenoot Sainz kijkt ook alleen maar naar voren. “Het wordt een mooi gevecht morgen met Haas. Red Bull zal ook snel zijn en Toro Rosso ook. Hopelijk is de betrouwbaarheid ons goed gezind”, aldus de Spanjaard die in Melbourne zijn MGU-K in rook zag opgaan.