Carlos Sainz zegt dat hij in de Grand Prix van Brazilië vol in de aanval zal gaan. De Spanjaard start vanaf de laatste plaats vanwege problemen tijdens de kwalificatie, maar hij geeft de hoop op punten nog niet op.

Carlos Sainz kon gisteren tijdens de kwalificatie geen tijd zetten vanwege een probleem met de bedrading, waardoor hij minder vermogen had. Het team wilde geen risico lopen op verdere schade en besloot om de Spanjaard niet naar buiten te sturen. Sainz zal de race dus vanaf de allerlaatste plaats aanvangen.

”Het wordt de maximale aanvalsmodus”, verklapt Sainz zijn racestrategie. ”Helaas is dat niet altijd mogelijk met de Pirelli-banden, dus het wordt een compromis tussen aanvallen en banden sparen. Dat is waarschijnlijk heel moeilijk, maar er valt altijd wel een manier te vinden”, aldus Sainz.

De teamgenoot van Sainz, Lando Norris, kwam in de kwalificatie niet verder dan de elfde plaats. ”We hebben dit jaar een aantal trends gezien op sommige circuits dat we niet zo sterk zijn in bepaalde bochten. Dit circuit heeft veel van dat soort bochten. De relatieve prestatie verschilt per circuit en het betekent niet dat we niet voor de punten mee kunnen doen”, aldus Sainz.

Foto: Motorsport Images