Sebastian Vettel moest het maar weer eens erkennen, hij is dit jaar op waarde verslagen door Mercedes. “Hij is de kampioen, hij heeft het verdiend”, zei de Duitser wijzend naar winnaar Lewis Hamilton. De twee hadden ook nog een moment van respect en bewondering voor Fernando Alonso. 

“Het was een moeilijk, lang jaar met veel races. Ik heb alles geprobeerd, ook vandaag weer maar het was niet genoeg”, aldus Vettel. “Ik kwam wel iets dichterbij maar tot een gevecht kwam het niet. Hij is de kampioen, gefeliciteerd Lewis. Volgend jaar komen we hopelijk sneller en beter terug.”

De mooie woorden vleiden winnaar Hamilton. “Het is een eer om tegen Sebastian Vettel te racen. Hij is altijd eerlijk en correct, hij werkt zo verschrikkelijk hard. Ook dit seizoen weer, ze hebben veel druk op ons gezet. En deze race was ook geen makkelijke, het was nog heel ver na die eerste pitsstop. Op de pitmuur zijn ze dan zo relaxed maar ik moest het toch nog even doen.”

(Tekst gaat verder onder foto)

Fraaie donuts van drie legendes. Foto: Sutton Images

Wat volgde was een shot voor de geschiedenisboeken. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso nog één keer samen na een Formule 1-race. Het respect is groot voor de afzwaaiende Spanjaard: “Ik keek al naar hem op als jongen toen hij kampioenschappen won. Hij is een echte legende, ik zal niet snel iemand missen in de F1 maar Alonso ga ik zeker missen”, aldus Lewis Hamilton.

“Het was niet makkelijk voor hem de laatste jaren”, stelt Sebastian Vettel. “We gaan hem missen”. Zelf bleef Alonso er nog relatief rustig onder, hij zei eerder in het weekend al dat hij liever onzichtbaar was geweest tot maandag. “Ik kom wel weer terug, hopelijk niet als commentator”, grapte hij tegen David Coulthard. “Het was een eer, ik heb veel plezier gehad. Bedankt voor alles Formule 1, ik zal altijd een fan zijn.”