Het team van Sauber overweegt GP3-kampioen Charles Leclerc te strikken als reserve. Leclerc, een beschermeling van Ferrari, was vorig jaar testrijder voor Haas.

Volgens Autosport is het daarbij nog niet gezegd dat de samenwerking tussen Haas en Leclerc niet wordt verlengd, maar staat de coureur uit Monaco nu simpelweg ook bij Sauber op het verlanglijstje.

Sauber is op zoek naar een reserve omdat het deze rol nog niet gevuld heeft en de blessure van Pascal Wehrlein – die de eerste wintertest moest uitzitten – Sauber eraan herinnerd heeft hoe belangrijk het is een reserve te hebben.

Tijdens twee van de eerste vier wintertestdagen, vorige week, werd Wehrlein vervangen door Antonio Giovinazzi, die net als Leclerc een protegé van Ferrari is. Giovinazzi is echter al test- en reserverijder voor 2017 aangesteld door Ferrari, dus hij kan deze rol niet ook voor Sauber vervullen.

Leclerc rijdt in 2017 in de GP2 in het Formule 1-voorprogramma en is dus sowieso bij veel Grands Prix aanwezig. In 2016 combineerde Leclerc racen in de GP3 met testen voor Haas, waarvoor hij tijdens vier vrijdagtrainingen reed.