Peter Sauber was na afloop van de Grand Prix van Monaco pisnijdig op Villeneuve. Door zijn doldrieste inhaalpoging in St. Devote tegen het einde van de race misten beide coureurs de bocht, waardoor de Sauber-coureurs de zesde en de zevende plaats verspeelden. Vijf dure punten, die Sauber in het constructeurs-WK zeer goed had kunnen gebruiken.
 


Sauber kende een heel aardig weekend in Monaco, met de posities zes en zeven onder handbereik, tot Jacques Villeneuve roet in het eten gooide. De Canadees probeerde in de slotfase zijn teamgenoot Felipe Massa in te halen, maar deze actie mislukte deerlijk. Villeneuve kuste de banden en Massa verloor kostbare tijd. Peter Sauber zag er de humor niet van in: ,,We hadden een perfecte strategie en het liep allemaal goed. De actie van Jacques heeft ons vijf punten gekost. Met die punten hadden we het gat met onze directe concurrent Red Bull kunnen dichten. Dit is het ergste wat je als team kan gebeuren.’’ Sauber wil, voor de Grand prix van Europa komend weekend, met beide coureurs over het incident spreken. Op de fabriek in het Zwitserse Hinwil.

,,We hadden een goede strategie vandaag’’, vertelde Villeneuve naderhand. ,,Ik wilde de banden sparen, ik had genoeg benzine aan boord. Toen ging het helaas fout met dat incident in Mirabeau, in ronde 25. Felipe pakte daar veel tijd en ik stond lang vast. Het had geen zin om een pitstop te maken, want ik ging voor een lange run. Dit situatie heeft me alleen maar tijd gekost. Tegen het eind van de wedstrijd kwam ik weer in de buurt van Felipe en ik zag dat zijn banden niet goed meer waren. Mijn auto ging nog goed, dus ik probeerde hem in de halen. Dat mislukte helaas.’’

Massa baalde als een stekker, maar liet dat naar buiten toe niet blijken: ,,Ik had een goede start en bij de opstopping in Mirabeau kon ik nog net door het kleine gaatje dat er nog was rijden. Toen heb ik mijn pitstop gemaakt, terwijl de safety car buiten was. Mijn banden begonnen helaas grip te verliezen tegen het einde van de race en Montoya haalde me in. Toen was daar het incident met Jacques in de eerste bocht. Ik denk dat het zijn fout was, maar ik kijk nu alleen maar naar de volgende race."