Nadat het eerder niet deelnam aan de test na de Grand Prix van Spanje, laat Sauber ook de twee testdagen na de Grote Prijs van Engeland schieten.

Dat heeft de Zwitserse renstal via Twitter bekendgemaakt. “We brengen pas later een pakket met aerodynamische upgrades, dus uit kostenoverwegingen doen we niet mee aan de test op Silverstone.” Sauber komt vermoedelijk pas bij de Grote Prijs van Hongarije, de race na die in Engeland, met haar eerste grote update van het jaar.

De verwachting is verder dat Sauber binnenkort meer bekendmaakt over de manier waarop het haar financiële problemen verwacht op te lossen. Sauber zou een investeerder – of groep financiers – hebben gevonden die in het team willen investeren.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Tuesday 17 May 2016 - Pierre Gasly (FRA), Scuderia Toro Rosso

Gasly testte in Barcelona één dag voor Toro Rosso en rijdt straks twee dagen voor Red Bull.

Testrijders
Voor zover bekend doen de andere tien teams wel mee aan de test in Silverstone. Red Bull heeft aangekondigd dat Pierre Gasly op de dinsdag en woensdag in actie komt. Dit aangezien is afgesproken dat er slechts op twee van de vier testdagen een vaste coureur mag worden ingezet, hetgeen Red Bull al deed bij de Barcelona-test.

Het team zette daar Max Verstappen en Daniel Ricciardo in de auto, dus Gasly mag nu beide dagen aan de bak. Mercedes zet protegé Esteban Ocon een dag in en geeft daarnaast Manor-coureur Pascal Wehrlein – ook deel van haar talentenprogramma – één dag achter het stuur van een 2014-auto voor bandentestwerk voor Pirelli.

Toro Rosso doet het met vaste kracht Carlos Sainz en Red Bull-talent Sette Camara, terwijl Haas F1 de achttienjarige Amerikaan Santino Ferruci twee dagen de kans geeft te testen. Force India laat Nikita Mazepin rijden. Stoffel Vandoorne test woensdag voor McLaren. De andere teams hebben hun (test)coureurs nog niet bekendgemaakt.