Bij Sauber wijten ze hun achterhoedeplaatsen aan pech en leggen de schuld min of meer bij Max Verstappen. Aan het eind van Q1 waren beide coureurs bezig aan hun snelste ronde toen de gele vlag gezwaaid werd in sector 2 wat hun ronde compromitteerde met een 17e en 18e startplaats als resultaat.

“Dat was een rommelige sessie”, blikt Ericsson terug. “Bij mijn eerste run maakte ik zelf een foutje. Ik pushte te hard waardoor ik met mijn achterband net naast de baan kwam en ik de controle over de auto verloor in bocht 13. Bij mijn tweede poging was ik goed onderweg en ik denk dat ik Q2 had gehaald als die gele vlaggen er niet waren geweest. Die zeventiende tijd is jammer, omdat er duidelijk meer ingezeten had vandaag. Morgen moeten we maar terug zien te vechten.”

Nasr start de race als achttiende. “We hadden pech vandaag. Q2 was absoluut mogelijk geweest. Ik was met mijn beste ronde bezig toen de gele vlaggen werden gezwaaid. Dus moeten we morgen maar ons best doen dit goed te maken. Het is geen makkelijke baan om in te halen dus moeten we gebruik maken van de kansen die zich voordoen”, aldus de Braziliaan.