Michael Schumacher wil vooral genieten van zijn allerlaatste Formule 1-race. Daarna is hij blij dat zijn rentree in de koningsklasse van de autosport voorbij is.

Schumacher kan vrijuit racen op Interlagos. “Ik heb ervaring met het rijden van een laatste race en voel daarom geen spanning”, zei de Mercedes-coureur gisteren in de persconferentie. “We vechten niet, zoals vorige keer, voor de titel. Ik ga er het beste van maken en zoveel mogelijk van mijn laatste race genieten. Erg jammer vind ik het niet om te stoppen.”

De Duitser heeft zin in een leven buiten de spotlights. “Ik heb geprobeerd deze missie succesvol te beëindigen”, vertelde hij over zijn driejarenplan bij Mercedes om zijn achtste titel binnen te halen. “Deze keer is het niet gelukt maar ik ben blij dat het nu op zijn eind loopt en dat er een nieuw leven op mij wacht.”

“Over het algemeen waren het twintig fantastische jaren die mij veel plezier en opwinding hebben gebracht”, aldus Schumacher. “Aan het begin van mijn carrière dacht ik dit een jaar of vier, vijf te zullen doen. Ik dacht dat ik daarna het niet meer op zou kunnen brengen. Nu heb ik het bijna 21 jaar gedaan.”