Volgens Norbert Haug, de motorsportchef van Mercedes, heeft het Duitse team geen haast om met Michael Schumacher om de tafel te gaan zitten en over 2013 te praten. De coureur zelf geeft ondertussen ook aan dat hij nog wel even de tijd wil nemen om na te denken.

In gesprek met Pitpass benadrukt Haug nog maar eens dat Schumacher ‘de eerste gesprekspartner’ is voor Mercedes, waarna hij verder aangeeft dat ‘er nog tijd genoeg is’ om een beslissing te maken en hij dus geen haast maakt: “We hebben er namelijk pas negen races opzitten”, zegt Haug.

“Na race twaalf of dertien – of misschien nog wel later – weten Michael en wij waarschijnlijk pas meer over wat we willen”, verklaart de Duitser. “Als het zover is, gaan we als team met Michael om de tafel zitten om over de toekomst te praten en aan de hand daarvan zullen we een beslissing maken.”

Mercedes-teambaas Ross Brawn kan zich prima vinden in deze benadering en onderschrijft dat Mercedes Schumacher geen deadline heeft gegeven om met een beslissing te komen: “Uiteindelijk kom je natuurlijk wel op een punt aan waarop de knoop moet worden doorgehakt, want soms duren dit soort onderhandelingen wel even, maar van een deadline is geen sprake”, beaamt hij in gesprek met Die Welt.

“Het belangrijkste is gewoon dat Michael de juiste keuze maakt”, vervolgt Brawn. “Maar als ik hem een beetje ken, zal hij dat ook zeker doen en zal hij zijn keuze zowel baseren op zijn passie voor de sport als zijn gezonde verstand.”

Schumacher zelf heeft tegenover het Duitse persbureau DPA verklaard dat hij verwacht pas in het najaar te weten of hij er nog een jaar aan vast wil plakken. “Ik denk dat er van mijn kant pas in oktober duidelijkheid zal komen.”

Wie in ieder geval hoopt dat Schumacher nog een jaartje doorgaat is Bernie Ecclestone, de grote baas van de sport. “Voor ons is het alleen maar goed en leuk als Michael meedoet. Zolang hij het zelf dus nog wil, moet hij gewoon blijven racen.”