De pechvogel blijft Michael Schumacher achtervolgen. Hij kon geen gebruik maken van een extra setje banden dat Pirelli beschikbaar had gesteld omdat hij een lekke band kreeg en een andere band delamineerde.

Dat had invloed op zijn programma en hij was ruim een halve seconde langzamer dan Nico Rosberg. Hij eindigde als tiende. “We verloren twee setjes banden. Bij het ene lieten rubberlagen los en bij het andere zat er een lekke band tussen”, aldus Schumacher. “Dat had natuurlijk invloed op ons programma dus ik ben benieuwd wat voor impact dat in de loop van het weekend heeft.”

“Dit is een uitdagend circuit. Ik ben erg onder de indruk van de lay-out”, vervolgt hij. “Omdat je in een F1-auto veel lager zit dan wanneer je over het circuit loopt of op een scooter zit, was het wel even wennen toen ik aan mijn eerste ronde begon. Het ging steeds beter maar dit blijft een uitdagend circuit.”

Het gladde asfalt speelt ook een belangrijke rol. “Je schiet in een bocht van onderstuur naar overstuur. Hier lijkt iedereen last van te hebben. Ook moet je op de ideale lijn blijven omdat er daarbuiten echt geen grip is.” 

Nico Rosberg vermaakte zich wel in Austin. “De lay-out is geweldig en het welkom was warm. Er zaten vandaag al heel veel fans op de tribune en de hoofdtribune was goed gevuld. We begonnen vandaag goed aan ons programma en de auto voelt beter aan dan in de vorige race. Ik vond de omstandigheden zeker vanochtend lastig. Het was niet warm en de banden moeten daarom op het toppen van hun kunnen presteren.”