Michael Schumacher overweegt serieus tot na zijn veertigste jaar door te gaan met racen in de Formule 1. Michael Schumacher, 36 jaar inmiddels, zegt serieus te overwegen tot na zijn veertigste door te gaan met Formule 1. ,,Och ja, waarom niet?’’, aldus de Duitser in een informeel praatje na de teampresentatie van Ferrari in Maranello. ,,Ik speel met de jongens regelmatig een potje voetbal en ik voel me echt niet ouder dan hen. Het zit allemaal tussen je oren. Ik voel me fris en gretig als altijd.’’

Diverse coureurs reden in het verleden door na hun veertigste jaar (onder wie Juan Manuel Fangio, Graham Hill, Mario Andretti en Jacques Laffite), en ook met succes. Het meest recente voorbeeld is de Brit Nigel Mansell, die in 1994 op zijn 41ste nog de Grand Prix van Australië op zijn naam wist te schrijven. Hij was in 1992 met 39 jaar de oudste wereldkampioen in de ’moderne tijd’ van de Formule 1.

Indien de zevenvoudig wereldkampioen uit Duitsland inderdaad nog enkele jaren doorgaat, sneuvelt het record van de Italiaan Riccardo Patrese, die met 256 Grand Prix-starts en 17 aaneengesloten seizoenen de langst actieve coureur was.