Het management van Michael Schumacher heeft herhaald dat er niets nieuws te melden valt over zijn vooruitgang. Sabine Kehm benadrukt echter dat de familie veel vertrouwen heeft in een voorspoedig herstel.

Doordat er lange tijd geen officiële mededelingen zijn gedaan over zijn conditie zijn er in de media de onvermijdelijke speculaties over zijn situatie verschenen. Zo meldt de Duitse boulevardkrant Bild dat de oud Formule1-coureur een longontsteking heeft. Kehm rept daar echter met geen woord
over.

“Michael’s familie wil opnieuw hun oprechte dank uitdrukken voor de onophoudelijke sympathie van iedereen over de hele wereld,” meldt Kehm in een verklaring. “De beterschapswensen die zij ontvangen helpen de familie en we zijn ervan overtuigd dat ze Michael ook helpen, die nog steeds midden in het proces van ontwaken zit.”

Privacy

“De familie is dankbaar voor het begrip dat ze geen medische gegevens vrijgeven om Michael’s privacy te beschermen. Maar zoals beloofd blijven we jullie informeren als er iets belangrijks verandert in Michael’s gezondheidstoestand. Wij zijn ons daarbij bewust dat de ontwakingsfase een lange tijd kan duren.”

“De familie blijft sterk geloven in Michael’s herstel en heeft al het vertrouwen in de artsen, verpleegkundigen en de rest van het team dat hem verzorgt. De snelheid is niet het belangrijkste van het herstel. Het gaat erom dat Michael’s genezingsproces geleidelijk en gecontroleerd verloopt.”