Michael Schumacher houdt geen rekening met een podiumfinish. Hij noteerde weliswaar de vierde tijd in de tweede trainingssessie in Valencia, maar hij heeft geen vertrouwen in lange runs.

Volgens hem is dat het zwakke punt van Mercedes. Toch was hij in Spanje ruim een halve seconde sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Dat doet de recordkampioen echter niets. Hij hoopt dat een van de topteams verzaakt, zodat Mercedes die plaatsen kan innemen.

 

“Vergeet het podium: daar zijn we niet snel genoeg voor”, vertelde Schumacher na afloop. “Ferrari is sterk en we staan achter McLaren en Red Bull Racing. Met geluk halen we een van die teams wellicht in. Met geluk. We zijn te langzaam voor een podiumfinish.”

“Ik denk niet dat we snel genoeg zijn”, vervolgde hij. “Mijn rondje zag er goed uit, maar dat hangt ook af van hoe de rondes van de concurrentie zijn. Ook zet ik mijn vraagtekens bij onze lange runs: meestal haken we dan een beetje af.”

Ook Rosberg had weinigs positiefs te melden over de prestaties van Mercedes. “Het begon vanochtend moeizaam. We verloren wat tijd vanwege wat mankementen aan de auto”, zei hij tegen Autosport. “Ik ben nog niet helemaal blij met de balans. Er zijn wat problemen met KERS. Ook zal het nieuwe engine mapping-reglement alles wat uitdagender gaan maken.”