Michael Schumacher zal de volgende fase van zijn revalidatie na zijn ski-ongeval van afgelopen winter thuis verrichten. Dat heeft zijn management middels een statement bekend gemaakt.

Schumacher raakte eind 2013 zwaargewond bij een ski-ongeval en lag daarna enkele maanden in coma in het ziekenhuis in het Franse Grenbole. Afgelopen april volgde het nieuws dat de Duitser ‘momenten van bewustzijn en ontwaking’ vertoonde, waarna in juni bekend werd gemaakt dat de ‘wakkere’ Schumacher niet meer in coma lag en in plaats van in Grenoble in een ziekenhuis in het Zwitserse Lausanne verder behandeld zou worden.

Sabine Kehm, woordvoerder en manager van Schumacher, heeft nu aangekondigd dat de volgende fase van het herstel thuis plaats zal vinden. Over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen meldt ze dat hij ‘met in acht name van de ernstige aard van zijn verwondingen de laatste weken en maanden vooruitgang heeft gemaakt, maar er nog een lange en zware weg te gaan is’.

Kehm geeft verder een woord van dank aan de medische staf van het ziekenhuis in Lausanne. Tevens vraagt ze buitenstaanders de privacy van Schumacher en zijn familie te respecteren en niet te speculeren over zijn conditie.