Nadat hij de afgelopen drie races met veel geluk op het podium eindigde, werd Ferrari-coureur Michael Schumacher vandaag in Engeland weer met de neus op de feiten gedrukt. De Duitser finishte ver achter de McLarens en Renaults op een zesde positie. Tevreden is hij dan ook allerminst. ,,Natuurlijk kan ik niet blij zijn met een zesde plaats, vooral niet als je kijkt naar mijn rondetijden in de race”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen naderhand. ,,We zijn op het moment gewoon niet snel genoeg. Als Trulli me niet had opgehouden, dan had ik mogelijk met Button kunnen vechten. Het woordje ‘als’ wil ik echter niet gebruiken als excuus.”

,,Wanneer je onze prestaties van de twee Noord-Amerikaanse races vergelijkt met de laatste twee, lijken we eerder achteruit- dan vooruitgang te boeken”, weet Schumacher. Daarbij moet echter aangetekend worden dat hij in Canada (tweede) en Amerika (eerste) met het nodige geluk op het ereschavot eindigde. In Canada viel het gros van de rijders die voor ‘Schumi’ startten uit, terwijl in Amerika zoals bekend geen van de Michelin-concurrenten aan de start verscheen.

,,We kunnen de rest simpelweg niet bijbenen”, realiseert ook de 36-jarige coureur zich. Hoewel hij het tij niet snel ziet keren, hoopt Schumacher over twee weken in Duitsland wat verder naar voren te staan. ,,Ik kijk uiteraard uit naar mijn thuisrace op Hockenheim, maar ik hoop zowel voor mezelf als voor mijn fans eigenlijk wel op wat meer.”

Ook Ferrari-genoot Rubens Barrichello kende vandaag een moeilijke race. Toch denkt ook de Braziliaan dat er niet veel meer inzat. ,,Dit was een lastige middag”, opent hij. ,,Dat kwam met name doordat we de snelheid gewoon niet hadden. Ik kende een goede start en het ging eigenlijk best goed, totdat ik opgehouden werd door Button. Dat heeft me wel wat tijd gekost.”

,,Mijn driestopstrategie kwam daardoor bovendien niet helemaal lekker uit de verf. Ik kampte net als op Magny-Cours met remproblemen. Desalniettemin denk ik dat we het niet veel beter hadden kunnen doen”, aldus ‘Rubinho’, die als zevende de meet passeerde. Sportief directeur Jean Todt besluit met een positieve noot: ,,We hebben vanmiddag in ieder geval laten zien betrouwbaar te zijn.”

PPB