Sebastian Vettel maakte eigenlijk geen moment aanspraak op de zege en keek dan ook de hele race tegen de achterkant van een Mercedes aan. Hij is niettemin een tevreden man.

Sebastian Vettel verstevigt met zijn tweede plaats in de straten van Monaco zijn leidende positie in het kampioenschap. De Duitser doet dan ook breed lachend zijn verhaal tijdens de persconferentie: “Ik kan niet anders dan tevreden zijn. De tweede plaats is een goed resultaat. Mijn felicitaties gaan uit naar Nico Rosberg. Hij heeft het goed gedaan en was erg snel, ongeacht de banden.”

Goede start

“Mijn start was heel erg goed”, gaat Sebatian Vettel verder. “Ik had puur op snelheid beide Mercedes-coureurs in kunnen halen, ware het niet dat daar gewoon geen ruimte voor was. Mark Webber kwam achter me nog heel dichtbij, waardoor het allemaal erg krap werd in de eerste bocht.”

Langzame start

“De openingsfase ging vervolgens naar mijn idee wel heel erg langzaam. Het leek wel of er twee zilverkleurige bussen voor me uit reden, in plaats van twee Formule 1-auto’s. Het zal allicht onderdeel zijn geweest van de strategie van Mercedes en dat hebben ze dan gewoon goed gedaan. Wij hebben het echter ook goed gedaan en ik wil iedereen die daar aan bij heeft gedragen dan ook hartelijk danken.”