Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zijn contract met Red Bull verlengd tot en met 2015. Dat heeft de renstal dinsdagavond bekendgemaakt.

Vettels vorige deal met Red Bull liep nog door tot en met 2014, maar het team en de coureur hebben nu dus een overeenkomst getekend die Vettel nog een jaar langer bij de Engels-Oostenrijkse formatie houdt.

In een korte verklaring laat Red Bull weten dat het gelukkig is dat het ‘bekend kan maken dat Sebastian zijn meerjarige overeenkomst tot en met 2015 heeft verlengd’.

De renstal van de bekende energiedrankfabrikant haalt verder aan dat de samenwerking met Vettel de laatste jaren immens succesvol is gebleken en dat de Duitser een product van het eigen Red Bull Junior Team is.

Vettel debuteerde opvallend genoeg echter niet bij één van de twee Red Bull-stallen, maar bij BMW. Vettel was in 2007 door Red Bull uitgeleend aan dat team om als testrijder ervaring op te doen, en kreeg de kans zijn debuut te maken toen een geblesseerde Robert Kubica zich moest afmelden voor de Grand Prix van Amerika.

Vettel scoorde bij zijn debuut gelijk een punt en Red Bull – dat zeer onder de indruk was van wat hij tijdens zijn invalbeurt en als testrijder had laten zien – bracht hem vervolgens met ingang van de Grand Prix van Hongarije onder bij haar opleidingsteam Toro Rosso.

Vettel reed vervolgens tot en met 2008 voor het B-team van Red Bull, waarvoor hij één verrassende en knappe overwinning boekte tijdens een regenrace op Monza.

In 2009 maakte de Duitser vervolgens de overstap naar het grote Red Bull. Hij sleepte dat jaar de eerste overwinning voor Red Bull Racing in de wacht en eindigde – met nog drie verdere zeges achter zijn naam – als tweede in het kampioenschap.

Een jaar later werd Vettel voor het eerst zelf kampioen. Hij herhaalde dat succes in de twee seizoenen daarna en staat ook nu in 2013 na zeven races weer aan kop in het kampioenschap. De erelijst van de 25-jarige coureur uit Heppenheim telt inmiddels drie wereldtitels, 29 overwinningen en 39 polepositions.