Williams-coureur Bruno Senna maakt zich ondanks een aflopend contract geen al te grote zorgen om zijn toekomst bij het team en in de Formule 1: “Als ik sterk presteer, komt het hopelijk wel goed.”

Senna heeft dit jaar in meer races punten gescoord dan zijn teamgenoot Pastor Maldonado, maar aangezien Maldonado een race heeft weten te winnen – in Spanje – staat hij met 33 punten in totaal toch voor op Senna, die op 25 punten staat.

Ook wat het kwalificatieduel betreft staat Senna achter op Maldonado, die op dat vlak met veertien tegen twee voor staat. Dat Senna daarnaast geregeld schade heeft gereden in vrije trainingen en kwalificaties, doet zijn zaak verder ook geen goed, terwijl er tevens aan zijn stoelpoten gezaagd wordt door testrijder Valtteri Bottas, die sterkt presteert tijdens de vrijdagtrainingen die hij rijdt.

Ogenschijnlijk is er dus reden genoeg voor Senna om zich bezorgd te maken om zijn toekomst, maar in gesprek met Sky Sports F1 verklaart Senna juist dat hij erop vertrouwt dat het wel goed komt, mits hij goed presteert in de slotfase van het seizoen.

“Ik moet me gewoon op mijn werk blijven concentreren”, zegt hij namelijk. “Ik heb de laatste tijd wat pech gehad en daarom sta ik wat de resultaten betreft op achterstand, maar ik heb over het hele jaar gezien veel sterke races gereden”, geeft Senna aan.

“Als ik goed blijf racen, dan resulteert dat er hopelijk in dat ik volgend jaar weer een zitje heb”, vervolgt Senna, die daarbij in het midden lijkt te laten of hij het in dit geval specifiek over een zitje bij Williams heeft of ook over een mogelijk plekje bij een ander team.

Wat hij in ieder geval wel beklemtoont, is dat hij boven alles in de Formule 1 actief wil blijven: “Het is mijn doel om Formule 1 te blijven rijden, dus ik werk zo hard mogelijk om dat voor elkaar te krijgen.”

“Het belangrijkste is echter dat ik op het circuit sterk presteer”, benadrukt de 29-jarige coureur uit São Paulo nog maar eens. “Als je goede resultaten behaalt, ziet je toekomst er immers altijd beter uit.”

Williams-kopstup Toto Wollf heeft op zijn beurt in interview met ESPNF1 aangegeven dat de Engelse renstal ‘naar veel verschillende opties kijkt voor 2013’.

“Het is hoe dan ook geen makkelijke beslissing om te maken en we zijn er nog niet uit, maar we zullen nog dit jaar bekend maken wat we gaan doen”, verklapt hij wel alvast.

“Wanneer dat precies zal zijn, is echter nog niet zeker. Tijdens het lopende seizoen ligt onze prioriteit, zoals je zou verwachten, namelijk bij de resterende races en onze huidige coureurs.”