Het contract tussen het Sepang International Circuit in Maleisië en de Formule 1 loopt na 2015 af. Onderhandelingen over een nieuwe deal zijn in volle gang, maar de Maleisiërs zitten nog met wat vragen.

Razlan Razali, de ceo van het Sepang International Circuit, waar de Grand Prix van Maleisië al sinds 1999 onafgebroken wordt gehouden, vertelt aan Crash.net dat de onderhandelingen tussen het circuit en Formula One Management – de commerciële uitbater van de sport – al gaande zijn en er tijdens het raceweekend in Spanje belangrijke discussies gevoerd zullen worden tussen beide partijen.

“En er zijn veel dingen die daarbij aan bod komen”, vertelt Razali. “De prijs is daar uiteraard één van, maar er zijn ook andere factoren van belang voor ons, zoals de plannen van de Formule 1 voor de komende vijf jaar en het geluid en het spektakel dat de sport kan bieden. Dit zijn zaken waar al veel over gesproken is en die allemaal van belang voor ons zijn als we het contract willen verlengen.”

Razali geeft toe dat hij zich zorgen maakt om het geluid en over hoe aansprekend de nieuwe technologie is voor Formule 1-fans, maar denkt dat de echte test voor het nieuwe reglement past volgt als de Formule 1 over een kleine twee weken Spanje aandoet voor de eerste Europese Grand Prix van het jaar.

“De Europese fans zijn doorgaans een stuk fanatieker en kritischer. Hoe de fans straks in Barcelona op de nieuwe Formule 1 reageren, is erg belangrijk, al denk ik persoonlijk dat het geluid veel fans weinig kan schelen zolang de race maar spannend is.”