Rob Smedley maakt de overstap van Ferrari naar Williams, zo heeft Williams bevestigd. Smedley wordt zodoende herenigd met coureur Felipe Massa, met wie hij jaren bij Ferrari heeft gewerkt, ook al krijgt hij bij Williams een meer leidinggevende rol.

Smedley was bij Ferrari de race engineer van Felipe Massa en stond erom bekend dat hij de Braziliaan continu met raad bijstond vanaf de pitmuur, hetgeen door de warme band tussen de twee vaak op een zeer amicale manier gebeurde.

Nadat Massa eind 2013 bekend maakte van Ferrari naar Williams te gaan, werd algemeen aangenomen dat Smedley hem zou volgen. Hoewel het even wachten was op een officiële aankondiging, heeft Williams nu bekend gemaakt dat Smedley zich ‘voor de Grand Prix van Bahrein’ bij het team zal voegen, al krijgt hij wel een andere rol dan bij Ferrari.

Bij Williams krijgt Smedley meer verantwoordelijkheden, aangezien hij in de speciaal voor hem gecreëerde rol van race operations director het verbindingsstuk wordt tussen het race-team en het technische team op de fabriek.

In die hoedanigheid zal Smedley onder meer nauw samenwerken met Andrew Murdoch – Massa’s race engineer bij Williams – en Jonathan Eddolls, de race engineer van Massa’s teamgenoot Valtteri Bottas.

Behalve de komst van Smedley heeft Williams ook het binnenhalen van Richard Lockwood bevestigd. Hij komt over van Marussia en gaat bij Williams aan de slag als head of race strategy.

Foto: Smedley (rechts) met Massa, tijdens hun tijd bij Ferrari.