Dat Williams in de eerste vier races punten heeft laten liggen en geen echt klinkend resultaat heeft neergezet, betekent volgens Rob Smedley niet dat het team haar kans definitief heeft gemist.

Smedley, die bij Williams sinds kort in dienst is als head of vehicle performance, erkent in interview met Autosport dat het team uit Grove ‘niet gekapitaliseerd heeft op het feit dat onze auto zo vroeg in het seizoen zo goed was’, maar dat is volgens hem geen reden voor zorgen.

“Ik onderken dat onze seizoensstart niet perfect was, maar ik denk dat er geen één team is dat het gevoel heeft perfect aan het jaar begonnen te zijn”, zegt Smedley, die vindt dat Williams het ‘aardig heeft gedaan’ met 36 punten uit vier races.

Dat Williams in tegenstelling tot Force India, dat in Bahrein een podiumplek behaalde, in plaats van dit soort uitschieters louter degelijke resultaten neerzette en de kans op iets speciaal een paar keer zag vervliegen door fouten en problemen, verontrust Smedley niet. “Ik denk niet dat we onze kans op dat soort resultaten hebben verspeeld”, antwoordt hij desgevraagd.

Aan de suggestie van Autosport dat Williams wel eens kan terugzakken in de rangorde nu de rijkere teams hun zaakjes beter voor elkaar beginnen te krijgen en de ontwikkelingsrace begint los te barsten, heeft de Engelsman ook geen boodschap: “Het is absoluut niet zo dat we nu kansloos zijn, want Williams beschikt over geweldige faciliteiten en wij ontwikkelen ons ook”, benadrukt hij.

“Zolang we erin slagen dat werk goed te doen en het juiste pad inslaan met ons ontwikkelingsprogramma, komt het wel goed. Iedereen binnen dit team bezit immers de wil om te winnen, dus als we het goed aanpakken en geen fouten maken, zullen we ook weer winnen.”