Sebastian Vettel sloot de vrijdag in Bahrein als snelste af en heeft een stuk beter gevoel achter het stuur van zijn Ferrari dan hij twee weken geleden in Melbourne had: “Al moeten we nog steeds meer vinden.”

Vettel hamert daarop omdat zijn bolide dus ‘alsnog niet zo goed voelde’ als tijdens de wintertests in Barcelona, waar Ferrari een ijzersterke indruk maakte. “Barcelona was namelijk echt heel goed”, zo blikt hij daar ten overstaan van RaceFans met haast merkbaar verlangen naar terug.

Lees ook: VT2: Ferrari opnieuw snelste, Hülkenberg nestelt zich op P5 tussen Bottas en Verstappen

Dat gezegd hebbende, was het dus wel beter dan tijdens het openingsweekend van het seizoen in Melbourne, waar Ferrari niet in het stuk voor kwam. Maar: “Ik ben nog altijd niet helemaal tevreden met hoe het vandaag ging. Ik heb dat écht goede gevoel dat ik wil, nog niet.”

Wat volgens Vettel wel flink scheelt, is dat het circuit in Bahrein een stuk minder hobbelig is dan dat in Melbourne, wat hem meer vertrouwen geeft in de achterkant van de auto. “En dat was in Australië onze achilleshiel.”

Teruglezen: Liveblog GP Bahrein: Vettel het snelst in VT2, Wolff ziet ‘een ander Ferrari’

Hamilton ziet ander, sterker Ferrari
Voor de kwalificatie van zaterdag heeft hij er wel vertrouwen in, mits Ferrari nog weet te vinden wat volgens hem verder nog in de auto zit. Minder positief is rivaal Lewis Hamilton, van Mercedes. “De Ferrari’s waren hier immers gelijk vanaf het begin heel snel, dus we zien hier een heel ander beeld dan in Melbourne.”

In Australië was Mercedes het te kloppen team, maar aan het eind van de openingsdag in Bahrein moest Hamilton genoegen nemen met de derde tijd op zes tienden van Vettel. “Wij hadden wat problemen met de balans. Op het moment lijkt Ferrari voor te liggen, dus we moeten aan de slag. Ik denk dat het in de kwalificatie wel weer wat dichter bij elkaar zal zitten. Het zal een felle strijd worden.”