Hoewel de tijden in VT1 wel een indicatie van de krachtverhoudingen zijn, is VT2 een pak leerrijker voor de teams. De omstandigheden lijken omwille van het tijdstip namelijk veel meer op die van de kwalificatie en de race. In die omstandigheden reed Sebastian Vettel naar de snelste tijd.

Het is Kimi Räikkönen die als eerste de aandacht trekt. De Fin spint in bocht 2 vlak nadat hij de pits is uitgereden, maar kan meteen weer verder. Daarna is het Charles Leclerc die zijn vorm van VT1 voortzet en opnieuw de snelste tijd zet in de eerste fase van de sessie, een 1:30,203 op mediums. Kevin Magnussen heeft bij valavond ondertussen last van te heldere led-lampjes op zijn stuur.

Sergio Perez blijft na zijn eerste runs in de pits met schade aan de rechtervoorrem. Ondertussen komen de Ferrari’s naar buiten om runs te doen op het zachtste rubber. Op het rode band is het Sebastian Vettel die met een 1:28.924 de voorlopig snelste tijd rijdt.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Mercedes is het volgende team dat op de softs op de baan komt. Hamilton komt maar tot op een halve seconden van Vettel, waarna ook de Red Bulls de tijd van de Duitser niet kunnen bedreigen. Hulkenberg nestelt zich zelfs op P5 tussen Bottas en Verstappen. Een eerste echte indicatie voor het weekend.

De eerstvolgende die kan tippen aan de toptijd is… Vettel zelf. Hij verbetert naar een 1:28.846. Inclusief een foutje in de laatste bocht is dat. Opvallend is dat Lando Norris zijn Mclaren net als tijdens de kwalificatie in Australië op een achtste plaats nestelt. Pierre Gasly daarentegen stelt opnieuw teleur, hij rijdt de twaalfde tijd.

In het tweede deel van de sessie focussen de team op de langere runs, waardoor er weinig verandert in de rankschikking. Tijdens die long runs, waarin Ferrari ook de bovenhand heeft, is het Vettel die spint tussen bocht twee en drie, nadat hij iets te agressief over de curbs gaat. ‘Positief’ nieuws: waar Williams tijdens VT2 in Australië nog bijna vier seconden moesten toegeven op de toptijd, is Russell’s snelste tijd tijdens deze vrije training ‘slechts’ 3,058 seconden trager. Al blijven ze natuurlijk zeven tienden trager het tweede traagste team.