Dagsnelste Felipe Massa heeft door zijn snelste tijd vertrouwen opgedaan voor de rest van het raceweekend: “De auto doet het hier goed en ik heb goede rondes neergezet.”

Massa was in de middagtraining de snelste man op de baan en kan dus met een goed gemoed terugblikken op de vrijdag: “Natuurlijk moeten we nog een slag om de arm houden omdat we niet weten met hoeveel brandstof de Red Bulls en McLarens gereden hebben, maar de auto is hier goed en competitief en ikzelf heb ook goede rondes neergezet.”

“Hoe het morgen gaat, zien we dan verder wel”, vervolgt Massa, die nog wel even benadrukt dat hij niet geheel gelukkig is met de keuze van bandenleverancier Pirelli: “De harde band die ze hebben meegenomen is echt veel te hard voor deze baan. Het asfalt is namelijk erg glad en de slijtage valt erg mee.”

“Wat mij betreft had Pirelli daarom het beste – net als in Zuid-Korea – voor de zachte en de superzachte band kunnen kiezen, want de omstandigheden van de baan zijn hier redelijk hetzelfde”, aldus de coureur die weet dat zijn Ferrari het nooit heel goed doet op de harde compound Pirelli-banden.

Ferrari-kopman Fernando Alonso kende vandaag een minder fijne dag dan zijn teamgenoot. Dat hij de dag ondanks een technisch probleem in de ochtend nog als derde afsloot, was dan ook enigszins verwonderlijk.

“Ik heb bijna de hele ochtend niet kunnen rijden doordat ik een motorprobleem had”, vertelt hij. “Gelukkig heb ik het in de middag goed kunnen maken en verder geen problemen meer gehad, want het doel voor vandaag was om de baan te leren kennen.”

“Vergeleken met de rest, denk ik bovendien niet dat ik nu in het nadeel ben”, benadrukt de Spanjaard, wiens eerste indrukken positief zijn: “De baan is leuk en onze auto lijkt het hier goed te doen. Aangezien het een snel circuit is en de gemiddelde snelheid hoog ligt, verwacht ik bovendien dat de kwalificatie van morgen erg spannend wordt.”