Voor het eerst sinds de Grand Prix van Miami op 7 mei, start Max Verstappen een race niet vanaf de eerste startrij. De Nederlander zette vrijdag in de kwalificatie van de Belgische Grand Prix weliswaar de snelste tijd neer, maar start vanwege een gridstraf vanaf P6.

Max Verstappen kreeg een straf van vijf plaatsen voor het wisselen van een versnellingsbak. Echt zorgen maakt Verstappen zich echter niet: vorig jaar overkwam hem min of minder hetzelfde. Hij startte de Grand Prix van België toen vanaf P14 en wist de race met 17 seconden voorsprong te winnen.

De eerste startrij wordt zondag gevormd door Charles Leclerc en Sergio Pérez, met daarachter Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Oscar Piastri was de sterkste van de twee McLarens. Hij start vanaf de vijfde plek, met Lando Norris vlak achter Verstappen.

Pole officieel naar Leclerc

Weliswaar ging Verstappen na afloop van de kwalificatie met Pirelli-chef Mario Isola op de foto voor de overhandiging van de Pole Position Award, maar de officiële pole gaat dit weekend naar Leclerc.

(Motorsport Images)

Startopstelling Grand Prix van België (onder voorbehoud)

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!