Haas-teambaas Günther Steiner weet niet of het een opluchting voor Mick Schumacher is dat hij afgelopen weekend in Engeland eindelijk zijn eerste punten heeft gepakt, maar hoopt dat Haas het beste uit de Duitser naar boven kan blijven halen.

Steiner toonde zich eerder dit jaar – vooral na een aantal crashes en gemiste puntenkansen – kritisch over Schumacher. Inmiddels is de zoon van recordkampioen Michael Schumacher echter van de hatelijke nul af, en heeft zijn geschonden blazoen voorzichtig opgepoetst.

Of Schumacher iets anders doet of iets heeft veranderd, zo zegt Steiner, weet hij niet. “Behalve dat hij sinds Monaco niet meer is gecrasht, en nu wel punten heeft gepakt”, grapt de Italiaan. “Dat is in elk geval een positieve verandering.”

Het is verder ‘voor elke coureur goed zijn eerste punten te pakken’, haalt de teambaas aan. “Er waren ook veel vragen”, doelt hij op de speculatie over Schumachers toekomst. “Of dit nu een opluchting voor hem is, weet ik niet, maar hij reed sterk in Engeland, vocht voor wat hij waard was en haalde auto’s in.”

“Nu moet hij doorpakken”, stelt Steiner, die dat Schumacher in de kwalificatie op de Red Bull Ring ook al heeft zien doen door Q3 te halen. “We moeten het beste uit hem blijven halen”, weet Steiner. “Als hij niet meer in Q3 komt en geen punten meer haalt, komen de vragen weer, maar we moeten kalm blijven. We weten namelijk dat hij het kan.”