Günther Steiner, teambaas van het Haas F1 Team, benadrukt nog maar eens dat de nieuwe outfit geen B-team wordt van Ferrari.

Günther Steiner geeft in gesprek met Autosport aan dat men binnen het Haas F1-kamp opgetogen is met de nauwe samenwerking met het team van Ferrari, maar dat men niet de vergissing moet maken Haas als een B-team van Ferrari te zien. 

“Ferrari is voor ons een geweldige partner”, geeft Steiner toe. Ze helpen ons toe te treden tot de koningsklasse. Het is echter niet zo dat we onze besluitvoering door Ferrari laten bepalen. We spreken bijvoorbeeld niet met hen over mogelijke rijders voor ons team. We zijn geen B-team en kunnen wat dat betreft alle kanten op.”

Het Haas F1 Team zal niet alleen motoren geleverd krijgen, maar profiteert ook van nieuwe reglementen die aangeven dat een team minder componenten van de auto zelf hoeft te produceren. Zo zal het team onder andere delen van de wielophanging, de stuurinrichting en de remmen geleverd krijgen vanuit Italië. Dat betekent echter niet dat Haas F1-bolide op de Ferrari zal gaan lijken. “Het worden geen gele Ferrari’s”, aldus Steiner, “het chassis en het bodywork zullen compleet anders zijn.”

Steiner zegt wat betreft de doelstellingen voor 2016 niet al te ambitieus te willen zijn: “We moeten realistisch blijven. We mikken op de twaalfde, veertiende positie, zoiets. Daarmee hopen we regelmatig op de deur van de punten te kunnen kloppen. Daarna bekijken we de resultaten en doelstellingen per jaar.”

Steiner bevestigt dat er dit kalenderjaar nog geen bolide van het nieuwe team op de baan te vinden is: “Onze deelname moet sowieso nog officieel worden geoedgekeurd. Bovendien zou het een fortuin kosten om dit jaar nog te gaan testen en dat zou dan ook nog eens met een oude auto moeten gebeuren. We beginnen daarom tegelijk met de andere teams aan het testwerk. Daaraan voorafgaand zullen we uiteraard de nodige simulaties doen.”

Foto: Günther Steiner in gesprek met collega-teambaas Maurizio Arrivabene van Ferrari.