*

Steiner: ‘Incidenten Grosjean geen pech meer, maar frustrerend’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 juli 2018 11:05

Steiner: ‘Incidenten Grosjean geen pech meer, maar frustrerend’
Sutton Images

Haas-teambaas Günther Steiner vindt het ‘frustrerend’ dat Romain Grosjean telkens maar bij incidenten betrokken is. “Hij moet begrijpen dat hij niet zo door kan blijven gaan.”

Grosjean crashte afgelopen weekend in Silverstone in de eerste vrije training doordat hij zijn DRS te laat dicht deed bij het ingaan van de eerste bocht. De Fransman moest de tweede training missen, maar kwalificeerde zich zaterdag wel als achtste. In de race botste hij echter in de eerste ronde met teamgenoot Kevin Magnussen, alvorens een botsing met Carlos Sainz in 38 einde verhaal betekende.

Hoewel Grosjean het incident met Magnussen een fout van allebei noemde, bood hij de Deen wel zijn excuses aan. Sainz gaf hem later echter te weinig ruimte, meende Grosjean. Hoe je het ook wendt of keert, volgens teambaas Steiner is het ‘geen pech meer te noemen’ dat Grosjean – die eerder dit jaar ook al een paar keer crashte – bij zoveel incidenten betrokken is.

Hoe Steiner het dan wel zou noemen? “Frustrerend. Dat begint het althans te worden. Hij moet begrijpen dat hij niet zo door kan blijven gaan.” De Italiaan benadrukt echter achter Grosjean te blijven staan. Volgens Steiner is de maat dus nog niet vol: “Maar op een gegeven moment moeten we natuurlijk wel ophouden zoveel punten te verliezen. Zo kan het niet doorgaan.”

Grosjean heeft even geen zin in de camera’s na zijn crash in de training.

Lees meer over

Grosjean Haas Steiner