Minardi-teambaas Paul Stoddart is erg blij met de kwalificatierun die Christijan Albers gisteren aflegde. De Larenaar wist zich dankzij een zeer aanvallende ronde als vijftiende te kwalificeren en staat daarmee zelfs voor de Red Bull van Christian Klien.
,,Dat was echt een hele goede ronde van Christijan, bijkans subliem zelfs. Het is altijd bevredigend als een coureur erin slaagt om zich te bewijzen op de momenten dat het er echt omgaat. P15 is echter iets dat we niet hadden verwacht", aldus de tevreden Australiër.

Albers zelf kijkt eveneens met een goed gevoel terug op zijn kwalificatie, die ondanks een goede tijd niet zijn beste startpositie ooit opleverde. Dat is nog altijd P14 in Spanje en Monaco, waar de BAR’s niet van de partij waren. ,,Het weekend begon hier wat moeilijk, de baan was vies en er was maar weinig grip. Daarom moesten we één setje banden gebruiken om het circuit schoon te maken."Hij vervolgt: ,,We wisten vooraf al dat het best redelijk kon gaan, alleen kwam het er pas in de kwalificatie echt uit. Ik reed een goede ronde en ben blij met mijn prestatie. Hopelijk gaat het in de race net zo goed."