Jeroen Bleekemolen wil DTM rijden. Met MG. Maar de Engelse fabrikant heeft haar deelname nog niet bevestigd. De tijd dringt voor Jeroen Bleekemolen. Hij moet een keuze maken: Amerika of DTM. De jongste Bleekemolen-telg kan tekenen bij AFS Racing, een Infiniti Pro Series-team. Maar het liefst zou hij een vervolg geven aan zijn DTM-avontuur. MG is gecharmeerd van de 23-jarige. Maar heeft nog steeds haar deelname aan de tourwagenserie niet bevestigd.

Bleekemolen: ,,Ik weet ook niet waarom het zo lang duurt. Maar dat ze gaan rijden is zo goed als zeker. Ik hoor allerlei positieve verhalen. Zo willen ze met twee auto’s gaan rijden. Misschien een derde. Dat is niet veel, nee.”

Volgens de coureur uit Aerdenhout wil het team graag een Engelsman vanwege hun Engelse afkomst. De andere stoel is waarschijnlijk bestemd voor een Duitser, vanwege het Duitse karakter van de serie.

,,Als je het heel zwart-wit bekijkt, dan lijkt het een bekeken zaak. Toch hebben ze gezegd dat ze mij graag willen hebben. Misschien als derde rijder? Hoe dan ook: ik heb geen idee hoe mijn kansen zijn.”

Inmiddels worden Timo Scheider, BTCC-kampioen Anthony Reid en oud-Formule 1-coureurs Johnny Herbert en Mark Blundell met MG in verband gebracht. Veel tijd heeft Bleekemolen niet meer. De Infiniti Pro Series start op 6 maart.