Lance Stroll denkt dat hij met zijn prestaties in zijn debuutseizoen 2017 het ongelijk van zijn criticasters heeft aangetoond. “Ik weet dat zelfs wel zeker.”

In interview met Autosport stelt Stroll dat hij wel denkt dat hij eenieder die eraan twijfelde dat hij een Formule 1-zitje verdient van repliek heeft gediend: “Ik weet dat zelfs wel zeker. Maar als mensen dat nog steeds niet willen inzien, is dat hun eigen probleem.”

“Ik haal hier echter geen genoegdoening uit”, benadrukt Stroll. “Het gaat er voor mij niet om het ongelijk van anderen te bewijzen. Wat mij motiveert, is voor mezelf bewijzen dat ik het beste uit mezelf kan halen en een good job kan doen.”

“Voor mij verandert dit dus ook niks. Ik ben nog dezelfde persoon als acht maanden geleden, toen ik het zwaar had”, doelt hij op het begin van zijn Formule 1-loopbaan, waarin hij tijdens zijn eerste zes races niet tot scoren kwam.

Stroll (rechts) finishte één plek en drie punten achter zijn Williams-teamgenoot Felipe Massa in het WK.

Toen hij uitgerekend bij zijn thuiswedstrijd in Canada zijn eerste twee punten scoorde, begon het echter te lopen. Stroll behaalde de race daarop met een derde plek in Azerbeidzjan zijn beste resultaat van het seizoen en finishte uiteindelijk met veertig punten als twaalfde in het WK.

“Daar had ik aan het begin van 2017 voor getekend”, zegt Stroll over die veertig punten, al erkent hij dat er altijd dingen zijn die beter kunnen. “Daar ga ik van de winter ook aan werken, om sterker terug te komen. Meer ervaring zal al helpen, maar gezien 2017 mijn rookieseizoen was, ben ik er blij mee.”