Lance Stroll heeft zich voor het eerst in acht races voor zijn Williams-teamgenoot Felipe Massa gekwalificeerd. Stroll reed een achtste tijd, Massa was negende.

Het is de tweede mooie opsteker op rij voor Stroll, nadat hij twee weken terug – in zijn thuisland Canada – al zijn eerste punten scoorde. “Het was een goede dag en het is tot op heden sowieso een goed weekend”, vertelt hij in interview met Sky Sport F1.

“Ik heb vanaf het eerste moment dat ik hier vrijdagochtend in de auto sprong al een goed gevoel bij deze baan en de balans van de auto. Het valt lekker op z’n plek”, stelt hij tevreden vast.

In Q3 was Stroll wel wat trager dan in Q2, maar dat wij hij aan het feit dat Williams besloot maar één run te doen en er na de rode vlag ook maar weinig tijd was om in één ronde te banden op te warmen. “Het was ook een wat rommelig rondje”, zoekt Stroll de fout echter niet alleen bij het team.

In het algemeen schrijft Stroll zijn betere optredens van de laatste weken toe aan het opdoen van meer ervaring, werk aan de afstelling – nadat hij en het team daarmee eerder in het jaar een tijdje op een verkeer spoor zaten – en z’n puntenfinish in Canada: “Die race was geweldig voor m’n zelfvertrouwen.”

“Het gaat verder om allemaal kleine dingen en het blijft ook teamwerk. We doen het samen. Als je jong bent, en nieuw in een klasse, moet je ook ontdekken wat voor je werkt en wat niet. Dan raak je soms de weg kwijt, zo gaat het, maar met vandaag kan ik blij zijn.” En wat is het doel voor morgen? “Punten.”