*

Stroll: ‘Moeten als team regelmatiger gaan presteren’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Stroll: ‘Moeten als team regelmatiger gaan presteren’
Sutton Images

Williams-coureur Lance Stroll benadrukt dat het team uit Grove regelmatiger moet gaan presteren en beter voor de dag moet komen op circuits die de auto niet liggen.

“Regelmatig presteren is een probleem voor ons en we werken eraan dat op te lossen, maar dat is niet eenvoudig”, vertelt Stroll. “We staan er namelijk niet op elk circuit even goed op, omdat sommige banen niet goed bij onze auto passen.”

Op circuits als Monaco en de Hungaroring had Williams het moeilijk.

“We doen het vooral goed op snellere circuits, met meer rechte stukken”, constateert hij. “Het is niet ideaal”, vervolgt Stroll. “We zitten soms ruim in Q3, maar op andere circuits hebben we enorm veel moeite zelfs maar uit Q1 te komen.”

“Het is dus zeker een aandachtspunt”, beklemtoont de jonge Canadees, volgens wie het probleem niet aan het werk van het team op het circuit toe te schrijven valt: “Het ligt echt aan de auto.” Die auto, de FW40, heeft Williams vooralsnog 41 punten opgeleverd, waarvan er achttien op naam van Stroll staan.

Over zijn eigen prestaties is de rookie tevreden, zegt hij. “Ik heb moeilijke momenten gehad, zoals te verwachten valt in een debuutjaar. Er zijn echter ook mooie momenten geweest, zoals mijn eerste punten en het podium in Bakoe.”

“Ik denk dat we prima hebben gescoord in de eerste seizoenshelft”, vervolgt Stroll, volgens wie er elke keer dat hij in de auto stapt “wel iets is om aan te werken”. “Maar ik ben redelijk happy met hoe het de laatste tijd gaat.”

Lees meer over

Stroll Williams