Lance Stroll heeft uitgerekend voor eigen publiek zijn eerste Formule 1-punten gescoord. “Heel speciaal”, zegt hij. “Ik ben vandaag een blij man.”

Na een zoals hijzelf ook toegeeft moeilijke seizoensstart is het niet verwonderlijk dat de achttien-jarige Williams-coureur happy is met zijn negende plek in zijn geboortestad Montréal.

“Vandaag is in zoveel opzichten een speciale dag”, geniet hij na ten overstaan van de BBC. “Soms heb je races waarin je finisht waar je start en dat is eigenlijk best saai, maar vandaag was anders. Ik kon echt inhalen en knokken en dat maakt het dan extra bijzonder”, zegt de als zeventiende vertrokken Stroll.

“Ik heb er ook nooit aan getwijfeld dat we dit jaar punten zouden scoren. We zijn niet perfect, maar ik weet dat de pace goed kan zijn als we alles goed doen.” Vandaag was dus zo’n dag. “Het ging erom een keer een clean weekend te hebben en ik had vandaag een goede race.”

“De eerste punten zijn dus binnen, maar dat betekent niet dat het er makkelijker op wordt”, weet de Canadees. “Er zullen ons nog altijd uitdagingen wachten, maar vandaag ben ik gewoon een blij man.”