Als rookie is het onvermijdelijk dat Lance Stroll volgend jaar fouten maakt, maar bij Williams rekenen ze erop dat de Canadees daar snel van zal leren.

Om de entree van de achttienjarige Stroll is veel te doen. Ondanks dat hij de nodige titels op zijn CV heeft staan, waaronder die in het Europees Kampioenschap Formule 3, heeft zijn vader Lawrence ook een lieve duit betaald om hem van een zitje bij Williams te verzekeren.

Claire Williams, de adjunct-teambaas van de renstal uit Grove, heeft er echter alle vertrouwen in dat Stroll het goed gaat doen: “Maar elke rookie heeft tijd nodig om gewend te raken aan de Formule 1”, zo weet ze aan de andere kant.

“Het kan dus best dat hij fouten maakt, maar dat is onvermijdelijk. Wat we echter al wel weten van Lance, is dat hij daar snel van zal leren. Hij is namelijk zeer bekwaam en intelligent en werkt hard. Daarnaast zullen we er natuurlijk voor zorgen dat hij straks zo goed voorbereid mogelijk instapt.”

Stroll wordt in 2017 de teamgenoot van Valterri Bottas, de Fin die aan het eind van dit seizoen 77 Grands Prix achter zijn naam zal hebben staan. Bottas kan daarmee met recht een ervaren kracht worden genoemd. Ook hij rekent er op dat zijn nieuwe teamgenoot snel gewend zal zijn in en aan de Formule 1.

“Het is duidelijk dat Lance een zeer getalenteerde jonge coureur is”, zegt de zelf 27-jarige Bottas. “Hij zal dus snel leren hoe het werkt. Ik verheug me erop hem als teamgenoot naast me te krijgen en samen het team vooruit te helpen.”

“Ik heb nog niet echt met Lance gewerkt, maar wel een paar goede gesprekken met hem gehad. Hij is een aardige jongen en het is dus ook evident dat hij een goede rijder is. Ik ben er zeker van dat het goed zal gaan met Lance erbij en we een sterk duo zullen zijn voor Williams.”

Williams 2017 Driver Announcement, Grove, England, Thursday 3 November 2016 - L to R): Lance Stroll (CDN) Williams with Valtteri Bottas (FIN) Williams.

Bottas denkt dat hij en Stroll een goed duo kunnen zijn voor Williams.