*

Stuck: ‘Wat Vettel doet, kunnen anderen ook’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 jaar geleden

Stuck: ‘Wat Vettel doet, kunnen anderen ook’
Formule1

Volgens Hans-Joachim Stuck is de rol van de bolide momenteel zo doorslaggevend dat de coureur een stuk minder bepalend is. “Dus wat Sebastian Vettel nu doet, kunnen anderen ook”, meent hij.

Stuck laat in gesprek met Sport1 weten de prestaties van zijn landgenoot Vettel niet teniet te willen doen, maar hij relativeert deze wel: “Als je Fernando Alonso namelijk in de Red Bull zou zetten, rijdt hij ook iedereen om de oren.”

“Ik zeg dat niet om de prestaties van Vettel te kleineren, maar om aan te geven dat de kwaliteit van de auto nog altijd de doorslag geeft”, benadrukt Stuck, die zelf tot 29 punten in 74 Grands Prix kwam. “Als McLaren en Ferrari er in slagen hun bolides net zo goed te maken als de Red Bull, dan zal de zegereeks van Vettel dan ook ten einde zijn”, denkt hij.

“Ook als je er op deze manier naar kijkt zijn de prestaties van Vettel natuurlijk nog gewoon zeer indrukwekkend, maar wat hij nu doet, kunnen anderen dus ook.”

Stuck gelooft verder evenmin dat Vettel aan de vooravond van een jarenlange triomftocht staat en denkt dus niet dat hij net zo succesvol kan worden als zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. “De komende dertig jaar zal niemand zijn zeven wereldtitels evenaren, want een hegemonie zoals die van Michael is niet langer mogelijk.”

“De sport en haar regels en reglementen zijn namelijk veranderd. Er is nu veel meer gelijkheid, dus een soortgelijke alleenheerschappij zit er niet meer in. Misschien dat een coureur nog wel een seizoen lang kan domineren, maar niet jaar na jaar.”

Lees meer over

Red Bull Vettel