Nyck de Vries heeft in Sotsji de titel in het Formula 2-kampioenschap opgeëist. De ART-coureur startte van pole en was in de feature race soeverein, zijn directe concurrenten Nicolas Latifi en Luca Ghiotto eindigden als tweede en vierde. 

De Vries deed eigenlijk alles goed bij de start, na 100 meter had de Fries al meerdere autolengtes voorsprong op directe concurrent Nicolas Latifi. Bij het ingaan van de tweede ronde had hij ruim 2,5 seconde voorsprong op de rest. Een voorsprong die hij verder uitbouwde na de pitsstops. Grootste gevaar in de race was eigenlijk Luca Ghiotto.

De Italiaan en nummer 3 in het klassement reed volgens een tegenovergestelde strategie, gestart op de hardere band en eindigend op zacht. Hij hoopte zo De Vries aan het eind voor te blijven. Hij leek echter te lang te wachten met zijn stop, hij kwam 4 ronden voor het einde de pits in waarmee er te weinig tijd overbleef om Latifi en De Vries nog te achterhalen.

tekst gaat verder de foto)

Bij bocht 1 was de De Vries zijn voorsprong op Latifi al meteen aanzienlijk. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Nyck de Vries met Mercedes in Formule E: ‘Dit is een spannend project’

En dus voorzag De Vries zijn F2-titel van extra glans. Het was per slot van rekening al een tijd geleden dat De Vries een F2-race wist te winnen. Sinds zijn winst op Paul Ricard was hij vooral regelmatig met onder meer vijf 3e plekken en een 2e plek. En belangrijker, hij eindigde vooral vaak voor de concurrentie.

En dus neemt De Vries afscheid van het F2-kampioenschap met een titel. Vorig jaar werd hij nog vierde achter de huidige F1-rookies George Russell, Lando Norris en Alexander Albon. In tegenstelling tot deze drie zal De Vries niet de overstap maken naar de koningsklasse, hij zal volgend jaar o.a. in het fabrieksteam van Mercedes in de Formule E rijden.

“Ik kom woorden tekort, mijn toekomst is net bekend geworden en ik wilde dit weekend heel graag bewijzen dat we het verdienen. Gisteren was al de eerste stap, nu hebben we het afgemaakt. Ik heel, heel gelukkig”, reageerde De Vries. “Ik moet ART bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij, zij hebben mij erbij gehaald. Ik kijk nu uit naar de toekomst.”