Susie Wolff, ontwikkelingscoureur van het Williams F1-team, wil graag haar Formule 1-droom in leven houden. De inmiddels dertigjarige Schotse heeft er dan ook op aangedrongen dat ze dit seizoen een serieuze test mag rijden.

“De Young Driver-test is een logische vervolgstap voor mij”, vertelt Susie Wolff. “Daar moet ik het gewoon goed doen. Vanaf dan kan ik verder kijken. Er zijn nu heel veel mensen die roepen dat er weer eens een vrouw in de Formule 1 moet. Dit lijkt me dus het geschikte moment om in te stappen.”

Wolff mikt op de nog niet bevestigde Young Driver-test die volgens geruchten in juli gehouden gaat worden op Silverstone. De Schotse rijdt nu, behalve in de simulator, alleen tijdens rechtelijntests en demonstraties. “Sommige mensen vinden het beschamend dat ik tijdens zulke evenementen ga rijden”, vervolgt Wolff. “Ze denken dat ik er te goed voor ben. Dat sterkt mij enorm.”

Het enige probleem is op dit moment dat Wolff nog geen superlicentie heeft. Hierdoor mag ze officieel nog niet deelnemen aan Formule 1-races. “Er zijn een aantal criteria waar ik nog niet aan heb voldaan. Een test zou absoluut helpen om aan een licentie te komen. Ik moet nu echt wat gaan doen. Anders verdoe ik mijn tijd en gebeurt er niets. Dan word ik nooit meer Formule 1-coureur.”

Wolff was vanaf 2006 tot en met 20112 actief in het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Alleen in 2010 wist zij een paar punten bij elkaar te sprokkelen. In de Formule 1 zijn vrouwelijke coureurs zeer zeldzaam. Van de vijf die zich ooit hebben ingeschreven voor een Grand Prix hebben zich er maar twee gekwalificeerd. Alleen Lella Lombardi wist ooit een puntenfinish te realiseren. In 1975 in Spanje behaalde zij een zesde plaats, goed voor een half punt.