De teams en de FIA gaan in overleg met elkaar om te kijken naar de mogelijkheid om de Grand Prix van China te verplaatsen naar zaterdag, in verband met betere weersomstandigheden. 

Vandaag werd de tweede vrije training al afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Door de dichte mist zou, in geval van nood, de medische helikopter het dichtstbijzijnde ziekenhuis niet op tijd kunnen bereiken.

De weersverwachting voor Shanghai dit weekend.

De voorspellingen voor zondag zijn niet veel beter, maar zaterdag zou het wel overwegend droog en minder mistig zijn in Sjanghai. Teams zouden daarom overwegen om de race te verplaatsen naar zaterdag, uit angst dat deze op zondag weer vroegtijdig wordt afgebroken of zelfs helemaal afgelast wordt. Bij de rijdersbriefing van vrijdagavond moeten de teams unaniem voor of tegen verplaatsing zijn.

Uitstellen naar maandag is in dit geval geen optie, want de teams moeten dan alles weer inpakken en verschepen naar Bahrein. Hier wordt volgende week weer gereden.

[UPDATE] Zoals het er nu (vrijdagmiddag, 1 uur) wordt het zondag iets beter weer dan vandaag in Sjanghai. Wedstrijdleider Charlie Whiting zegt dat het tijdschema dit weekend daarom onveranderd blijft. Dat betekent dat de race gewoon op zondag verreden wordt.