Diverse teams klagen over de nieuwe bandenwarmers van Ferrari. De Scuderia gebruikt sinds de Grand Prix van Europa een nieuw systeem. Het team gebruikt metalen boxen die de band en de velg tegelijkertijd op bedrijfstemperatuur brengt.


De website van het Britse magazine Autosport meldt dat diverse teams bij de FIA een klacht hebben ingediend. Het FIA-reglement schrijft voor dat banden alleen mogen worden opgewarmd door dekens met geïntegreerde verwarmingselementen. Het systeem van Ferrari bestaat uit een metalen box, waar het complete wiel wordt ingestopt. Bij traditionele bandenwarmers wordt alleen het rubber op bedrijfstemperatuur gebracht, bij Ferrari’s nieuwste vondst het complete wiel. Dat zou aanzienlijke voordelen met zich mee brengen.

Volgens Autosport-Atlas is FIA-kopstuk Charlie Whiting volledig op de hoogte van de vinding. Hij zou de box hebben goedgekeurd, omdat het hier niet om een heuse oven zou gaan, maar om een box met een bandenwarmer erin. Een subtiel onderscheid, maar kennelijk in de ogen van de FIA binnen de grenzen van het toelaatbare.