*

Technisch directeur Resta terug naar Ferrari, Monchaux volgt hem op bij Alfa Romeo

Laurens Stade

Laurens Stade

17 juli 2019 15:55

Technisch directeur Resta terug naar Ferrari, Monchaux volgt hem op bij Alfa Romeo
Sutton Images

Technisch directeur van Alfa Romeo, Simone Resta, vertrekt aan het eind van de maand bij het team. De Italiaan keert terug naar Ferrari. Jan Monchaux, momenteel hoofdaerodynamicus bij Alfa Romeo, neemt de taken van Resta over.

Resta verliet Ferrari vorig jaar nog om naar het toenmalige Sauber te gaan. Hij was op dat moment een van de belangrijkste ontwerpers bij Ferrari. Het werk bij Sauber, dat tot Alfa Romeo is omgedoopt, gaf hem meer verantwoordelijkheden en ervaring, maar het was nooit de bedoeling dat het een langdurige aanstelling zou zijn.

Jan Monchaux is door Alfa Romeo aangesteld om Resta op te volgen. Hij begint op 1 augustus aan zijn nieuwe rol als technisch directeur. Ook Monchaux heeft een verleden bij Ferrari, hij werkte er van 2010 tot en met 2012 op de aerodynamica-afdeling. Na vijf jaar bij Audi Sport voegde hij zich vorig jaar bij Sauber/Alfa Romeo.

De nieuwe functie van Resta bij Ferrari is nog niet officieel bevestigd, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Verlofvereisten zorgen ervoor dat hij nog niet dit seizoen aan de slag mag gaan bij het Formule 1-team uit Maranello, maar hij mag voor het einde van het jaar al wel helpen met het ontwerpen van de straatauto’s van Ferrari.