Pastor Maldonado kende geen gelukkig zaterdag. Eerst kreeg hij te horen dat hij vijf startplaatsen moest inleveren omdat zijn versnellingsbakprobleem vroegtijdig gewisseld moest worden. Daarna werd hij gehinderd door een defect KERS.

 

Maldonado kwam nog soepel door het eerste deel van de kwalificatie, maar kon daarna geen poging meer wagen. Een probleem met zijn KERS bracht zijn middag tot een vroeg einde. Door de vijf plaatsen straf die hem boven het hoofd hingen, moet de Williams-coureur morgen als 22e van start gaan.

 

“Ik ga de uitdaging graag aan”, blijft Maldonado strijdlustig. “Het wordt een moeilijke race op een moeilijk circuit. Ik moet direct de aanval kiezen en hopen dat onze strategie de juiste is. Ons tempo zag er goed uit in de racesimulaties en vanmorgen voelde de auto ook snel aan. Erg spijtig dus dat ik door een kapot KERS niet heb kunnen rijden in Q2.”

 

Bruno Senna kwam wel in actie in het tweede deel van de kwalificatie, maar ook voor hem eindigde daar de dag. De Braziliaan vertrekt morgen vanaf de vijftiende startplaats.

 

“Het was een erg moeizame dag”, vertelt Senna. “Een paar tienden maakten opnieuw een groot verschil in gridpositie. Morgen wordt een grote uitdaging, maar er is nog niets verloren. Ik denk niet dat ik vandaag meer uit de auto had kunnen halen, maar verwacht dat we in de race sterker zijn.”