Max Verstappen is meer dan tevreden met de vierde startplaats voor de Grand Prix van Monaco. De Nederlander weet dan er, ondanks de snelste tijd in Q1, niet veel meer in zat.

“Natuurlijk mag ik tevreden zijn”, reageert Max Verstappen na afloop van de kwalificatie op de vraag van Ziggo Sport of hij dat überhaupt mag zijn na die veelbelovende eerste kwalificatiesessie. “Je moet wel realistisch blijven en erkennen dat Ferrari en Mercedes ietsje sneller zijn. Als je daarbij in buurt kan blijven, heb je het gewoon goed gedaan.”

Na de voor hem dus geslaagde kwalificatie, blikt Verstappen vooruit op de dag van morgen, waarbij hij aangeeft dat het strijdplan niet al te ingewikkeld zal zijn. “Met name de start zal bepalend worden”, benadrukt hij. “Daar moet je uit de problemen zien te blijven, om vervolgens de auto over de streep te brengen en te kijken welke kansen zich onderweg nog aandienen.”

En inhalen dan, iets waar Verstappen in voorgaande jaren tegen de gewoonte in prima in slaagde? “Ik dat dat heel lastig gaat worden. De auto’s zijn natuurlijk een stuk breder geworden en de mannen voor ons zijn ook gewoon heel snel.”

De kans dat Verstappen tijdens die race veel te maken gaat krijgen met Lewis Hamilton, lijkt op voorhand niet zo groot. De Engelsman ging in het havenstadje kopje onder in Q2. Voor Verstappen kwam dat niet helemaal als een verrassing: “Mercedes en Lewis hebben het het hele weekend al lastig, en als je je dan niet helemaal lekker voelt in de auto, dan is dat gewoon niet fijn en dat bleek vandaag”, zegt Verstappen daarover.