Rubens Barrichello denkt dat zijn ronde in de kwalificatie vandaag hem in een betere auto op poleposition had gezet. In de Williams FW33 moest hij genoegen nemen met de twaalfde plaats.

“Het publiek heeft me tot ongekende hoogte gestuwd”, verklaart de opgetogen Barrichello. “Het is mooi dat ik zo’n goede ronde heb kunnen rijden, want ik heb hier ook veel familie en vrienden op bezoek.”

De Braziliaan hoopt het morgen te kunnen bekronen met een puntenfinish. “Dan moet ik wel 71 ronden rijden zoals ik vandaag heb gedaan”, verklaart hij. “Ik hoop dat het gaat regenen. Als ik dan een goed resultaat kan neerzetten, vinden de fans het vast niet erg om een paraplu te moeten meebrengen.”

Pastor Maldonado kon niet delen in de euforie van Barrichello. De Venezolaan sneuvelde al in Q1. Maar tegenover de BBC verklaarde hij het verschil ten opzichte van zijn teamgenoot.

“Ik stond op een regenafstelling en Rubens niet”, aldus Maldonado. “Daarnaast had ik niet de beste balans op de zachte band. Ik heb morgen veel terrein goed te maken, maar in Abu Dhabi lukte dat ook, dus ik ben optimistisch gestemd.”