Max Verstappen is blij dat er een Grand Prix in Nederland komt, maar hecht er niet al te veel sentimentele waarde aan. “Eigenlijk heb ik al een thuisrace, in Spa. Het geeft ook geen extra motivatie; ik probeer het elke race zo goed mogelijk te doen. Maar het is natuurlijk mooi om voor eigen publiek te rijden.”

Verstappen deelt de zorgen over de beperkte inhaalmogelijkheden op het duinencircuit. “De aanpassingen zullen helpen, maar de kwalificatie wordt heel belangrijk. Als je vooraan start, heb je nergens last van. In Barcelona moet je ook anderhalve seconde sneller zijn en een topsnelheidsvoordeel hebben om te kunnen inhalen. Zo heb ik ook mijn eerste Grand Prix-zege behaald. Als je in Barcelona wel makkelijk kon inhalen, had ik niet gewonnen.”

Lees ook: Bevestigd: Zandvoort voor zeker drie jaar op Formule 1-kalender

Hoewel het Circuit de Barcelona-Catalunya het decor was van zijn eerste Formule 1-overwinning, zou het eventuele verdwijnen van de Grand Prix van Spanje geen drama zijn voor Max Verstappen. “Ik denk er niet vaak aan terug”, vertelt hij. “Ik hou niet zo van dromen. Het is gebeurd, we moeten verder. Ik wil meer wedstrijden winnen. Het is altijd jammer als een race verdwijnt. Van Maleisië vond ik het ook jammer, want daar deden we het altijd goed. Maar misschien keren ze ooit terug, zoals Zandvoort.”

Liveblog: Alles over de bekendmaking van de GP Nederland in Zandvoort