Gene Haas, de Amerikaan die toestemming van de FIA heeft gekregen om met een eigen team de Formule 1 te betreden, heeft erkend dat de tijd begint te dringen om dit in 2015 te doen.

Haas heeft van de FIA een licentie gekregen om in 2015 of 2016 als teameigenaar met een eigen renstal op de grid te verschijnen. De ook al in NASCAR actieve Haas heeft daarbij ingezet op 2015, maar de tijd begint inmiddels te dringen, zo moet hij toegeven.

“Het is al juni, dus we hebben nog maar zeven maanden om alles op de rit te krijgen voor 2015. Qua timing begint het daarom ook ingewikkeld te worden, aangezien het regelen van bepaalde zaken langer duurt dan gedacht”, vertelt Haas aan Motorsport.com.

Haas wil zijn team runnen vanuit zijn eigen faciliteiten in North Carolina, in combinatie met een uitvalsbasis in Europa. In de eerste jaren wil hij daarbij niet al te veel zelf wil ontwikkelen en zoveel mogelijk technologie van externe partijen wil kopen.

Voor het ontwikkelen en construeren van een chassis is Haas in gesprek met Dallara, terwijl hij motoren – en verdere onderdelen, voor zover het technisch reglement dat toestaat – wil inkopen van Ferrari.

“We hebben nog niks getekend met Ferrari, maar zijn dicht bij een akkoord”, meldt Haas, die aangeeft dat ook Dallara ‘graag wil helpen’, maar het op poten zetten van zijn team en opbouwen van relaties met partners in grote mate afhankelijk is van het sluiten van een motordeal. Zodra dat gelukt is, komt het met de rest ook wel goed volgens Haas.