Mark Webber heeft een tijdstraf van twintig seconden gekregen omdat hij op onrechtmatige wijze Kamui Kobayashi heeft verschalkt tijdens de Grand Prix van Singapore.

Webber ging de Japanner buitenom voorbij in bocht zeven en kwam daarbij met vier wielen buiten de lijnen. De wedstrijdleiding meende dat hij hierbij onrechtmatig voordeel haalde uit het verlaten van de baan. Op dat vergrijp staat een drivethroughpenalty, maar aangezien het incident pas na de race werd beoordeeld, wordt dit omgezet in een tijdstraf van twintig seconden. 

De Australiër moet derhalve zijn tiende plaats afstaan aan Sergio Pérez die een plaatsje opschuift in de eindrangschikking. Ook Charles Pic krijgt twintig seconden extra aan de broek, maar dat wist hij voorafgaand aan de race al. De Fransman haalde tijdens de derde vrije training in terwijl er rode vlaggen werden gezwaaid. Naast de tijdstraf, waardoor hij een plaatsje terugzakte in de uitslag, moet hij zich ook melden voor een verkeersveiligheidscursus van de FIA.