Fernando Alonso, leider in de WK-tussenstand, zegt halverwege het seizoen zeker nog niet te rekenen op de wereldtitel. Hij zegt in de aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk ‘het een grote verrassing te vinden’ als hij het seizoen als wereldkampioen zou afsluiten.


Alonso verklaart op de officiële Formule 1 website (formula1.com) dat hij niet had verwacht al dit seizoen serieus mee te kunnen strijden om de titel. ,,Als ik dit jaar het kampioenschap win, dan is dat zonder meer eerder dan ik had verwacht’’, zegt de Renault-coureur. ,,Voor ik in de Formule 1 kwam dacht ik dat ik genoeg zou hebben aan een goede auto. Maar nu zie ik dat diverse factoren een rol spelen. Bij aanvang van het seizoen dacht ik niet dat ik echt een rol van betekenis zou kunnen vervullen. Eerlijk: als ik de titel win, dan zou dat een grote verrassing zijn. Ik wist wel dat de wagen goed zou zijn, maar het kampioenschap in dit stadium aanvoeren? Dat leek voor mij en het team nog een onbereikbare droom.’’

Alonso heeft in de tussenstand na negen Grand Prix’ een voorsprong van 22 punten op Kimi Raikkonen (59 om 37) en 25 op Michael Schumacher (34). Raikkonen en Schumacher hebben zich allbei hersteld van een zwakke seizoenstart. En dat heeft druk gelegd op de schouders van de bijna 24-jarige coureur uit Oviedo. Hij zal dus moeten blijven aanvallen, zo realiseert hij zich teredege. ,,Als mijn directe rivalen geen punten scoren, dan zou ik voor derde en vierde plaatsen kunnen gaan. Maar als Kimi en Michael meer overwinningen pakken, dan is het voor mij noodzakelijk om meer zeges te boeken. Maar: ik houd er van om te winnen!”